Innhold

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftsorganisasjonene som står bak, og sammen skaper vi årets største friluftsfest fra nord til sør!

Åpne markeringsdager i Friluftslivets uke:
Lørdag 2. september inviteres hele Norge til å sove ute under Natt i naturen. Søndag 3. september er det Kom deg ut-dagen og Soppens dag over hele landet. Onsdag 6. september inviteres hele Norge til feiringen av Turmat fra hele verden-dagen, samt 8.-10. september markeres den nasjonale ryddedugnaden Tur med mening – kan du sammen med noe du kjenner bidra i ditt nærmiljø? 

I Nes kommune kan du delta på blant annet disse aktivitetene:  

Lørdag 2. september
Dragsjøen Rundt, kl. 10.00. 
Arrangør: Nes Turlag, Raumnes og Årnes IL og Nes Ski. Link til arrangement

Mosjonsløp rundt Dragsjøen. Trimklasse og konkurranseklasser, samt egen klasse for barn og ungdom.

Søndag 3. september
Skogbygda Rundt kl. 12.00.
Arrangør: Halmsås og Omegn Skilag.  Link til arrangement

Mosjonsløp i Skogbygda. Trimklasse og konkurranseklasser (lang og kort løype), samt egen klasse for barn.

Soppens dag kl. 12.00 - 16.00
Arrangør: Romerike sopp- og nyttevekst forening. Romerike sopp- og nyttevekstforening

RSNF inviterer til en dag for hele familien på Dragsjøhytta. Det vil bli natursti for barna, informasjonsmateriell om sopp og nyttevekster, smaksprøver, salg av bøker, sopputstilling og soppkontroll.

Mandag 4. september
Nærtur på Årnes kl. 10.45.

Bli med frivillige fra Nes Eldresenter på en sentrumsnær gåtur. Oppmøte på Årnes gamle skole. Avsluttes med kaffe med noe attått hvis ønskelig i kaféen etter tur.  

Lerdueskyting i Skogbygda kl. 18.00 - 21.00.
Arrangør: Veslevangen lerduebane. Veslevangen lerduebane

Kom og prøv lerdueskyting med hagle! Det vil være mulig med veiledning av instruktør.

Tirsdag 5. september
Skogstur øst for Glomma kl. 10.00 - 14.00. 
Arrangør: Nes Turlag. Nes Turlag

Bli med på en rolig dagstur i skogen øst for Glomma sammen med en kjentmann fra Nes Turlag. Oppmøte kl. 10.00 på Årnes stadion for felles avreise til startsted. Ta med matpakke.

Sopptur kl. 17.00 - 19.00.

Anne Teien og Jacklinn Freeman ønsker alle hjertelig velkommen til en spennende sopptur. Anne har dyp innsikt i nyttevekster (nyttevekstkyndig), mens Jacklinn er ekspert på sopp (soppsakkyndig). Sammen vil vi utforske skogen og samle inn ulike soppvarianter. Etterpå vil vi gå gjennom samlingen vår for å sikre at det vi har funnet er trygt.

Vi oppfordrer alle interesserte til å delta. Vi vil møtes på Speiderhytta ved Veslesjøen og går sammen derfra. Prisen for deltakelse er 120 kr per person. Dette blir en flott anledning til å lære om sopp og nyte friluftslivet i godt selskap. Ta med noe å ha sopp i (kurv, bøtte) og en kniv. Vi ser frem til å se deg der!

Onsdag 6. september
Lerdueskyting i Skogbygda kl. 18.00 - 21.00. 
Arrangør: Veslevangen lerduebane. Veslevangen lerduebane

Kom og prøv lerdueskyting med hagle! 

Fredag 8. september
Bålkaffe i Trekanten Park, Årnes, kl. 11.00 - 14.00. 

Nes Frivilligsentral og Seniorkontakt i Nes kommune inviterer til kaffe fra bålpanna i Trekanten Park utenfor Nes rådhus sammen med Ordfører Grete Sjøli. En uforpliktende og sosial møteplass hvor en ikke behøver erfaring fra friluftslivet! 

Frisklivssentralen i Nes vil også by på utendørsmosjon, og det nye turkartet for Nes kommune vil bli presentert og det vil være mulig å kjøpe dette. Turkartet er utviklet i samarbeid med en tverrfaglig arbeidsgruppe i Nes kommune, Friluftsrådet og en rekke grunneiere. 

Lørdag 9. september
Ryggsekktur i Skogbygda kl. 10.00 - 14.00. 
Arrangør: Halmsås og Omegn Skilag og Skogbygda Historielag.

Bli med på guidet tur i Skogbygda. Vi går den gamle "Sjølistien" som er blåmerket. Ta med matpakke.

Og sist, men ikke minst - følg med kommunen sin hjemmeside i løpet av uken hvor du kan dele ditt favoritt-turmål i kommunen og bli med i trekningen av et nytt turkart.  

Familie ute på tur


Publisert: 17.08.2023 13:14:42
Sist endret: 17.08.2023 13:14