Kommune Kari er nyansatt på servicetorget. Det er en «Chatbot». Det vil si at det er en virtuell robot som skal svare på spørsmål via chat.  

Kommune Kari gir nettsidene et mer personlig preg og du møter Kari med en gang du åpner forsiden til kommunen. 

Kari blir aldri lei av å svare på spørsmål om kommunens tjenester, søknadsfrister eller kontaktinformasjon. Hun jobber 24 timer i døgnet og sørger for at kommunen alltid er tilgjengelig for sine innbyggere.

Kari vil gjøre kommunene mer effektive. Hun forstår dialekt, stavefeil og kan svare på over 3400 spørsmål allerede.

Spør Kari om det du lurer på  
Hun blir smartere for hver dag og kommunen har robottrenere som jobber med å gi Kari gode svar på innbyggernes spørsmål.  Vi ønsker at innbyggerne spør Kari om det de lurer på så vi kan hjelpe henne til å bli best mulig. Spørsmål Kari allerede skal kunne svare på er typiske spørsmål kommunen får til enhver tid som for eksempel «Når kommer søppelbilen? Søknad om barnehageplass? Antall skoler i kommunen med tilhørende kontaktinfo? Kan alle bygge bod i hagen? Er det ledig stilling som lærer i kommunen?»

Digital satsning
Kommunenes nettsider er en massiv informasjonskanal og det kan være vanskelig å navigere seg rundt for å finne svar på det man lurer på.
Vi vet at de som besøker nettsidene våre kommer for å få svar på et spørsmål. Det er et mylder av informasjon fra kommunen, gjennom å alltid være tilgjengelig til å svare på spørsmål hjelper vi de besøkende til å få svar på kun det de lurer på.
Målet med den nye roboten er å gi innbyggerne svar på det de lurer på uten at medarbeidere trenger å svare. Kari gir innbyggere umiddelbar tilgang til informasjon uten å ringe, sende e-post eller søke opp informasjonen selv.
Kari skal være en chat-tjeneste i første omgang som supplement på nettsiden, men på sikt ser vi for oss at nettsidene vil se annerledes ut enn de er i dag og derfor vil vi fokusere på fremtidens teknologi.


Publisert: 30.08.2018 12:51:59
Sist endret: 31.01.2023 00:27