Innhold

Korps, drillkorps og flaggborg 17. mai

Det tillates at korps, drillkorps og flaggborg marsjerer 17 mai i Nes kommune. Utøvere er selv ansvarlig for å overholde de til enhver tid gjeldende nasjonale smittevernregler.

Grunnlovsdagen 17. mai, Bautaplassen på Årnes 08.00

  • Salutt
  • Fanfare og Flaggheising
  • Ordfører holder tale for dagen
  • Kransenedleggelse ved ordfører
  • Korps (solist) spiller nasjonalsangen

Arrangementet filmes og sendes direkte på facebook/nett av Nes kommune og Raumnes

Vi oppfordrer alle til å markere dagen lokalt hjemme hos seg selv, på terrasser, og i egen hage, men da innenfor de anbefalingene som myndighetene har gitt. Vi ber dere om å ikke møte opp ved seremoniene, om så skjer er hver enkelt selv ansvarlig for gjeldende smittevernregler.

Pop Up Korps

Bygdas korps vil skape lokal 17. maistemning for gamle og unge på ulike steder i bygda.  De kan dukke opp uten forhåndsannonsering, så lytt og følg med. Kanskje korpset  passerer rett utenfor der du bor?  Syng gjerne med når de går forbi. Husk at du selv er ansvarlig for å overholde gjeldende smittevernregler.

Vi oppfordrer alle til å markere nasjonaldagen!

Ta på deg finstasen, saml familien og lag deres egen 17. mai fest i hagen eller på terrassen.  Syng nasjonalsangen og lek med barna. La det bli en festdag! Helseministeren sa i dagens pressekonferanse at de vil komme tilbake til hvor mange man kan invitere til 17-mai frokosten mot slutten av uka. Men han påpeker at regelen om en meter avstand vil opprettholdes.

-Ordfører Grete Sjøli oppfordrer alle til å dele bilder fra sin 17. mai fest. Det gjør du ved å laste opp bilde på facebook, i denne nyheten eller på Instagram og merker det #nesimitthjerte 

Sammen, på avstand – hold hodet kaldt og hjerte varmt <3

 

Bilkortesje

Nes kommune har i samråd med politiet  gitt adgang til at det kjøres en bilkortesje rundt i bygda 17. mai, dette under forutsetning av at smittevernreglene overholdes.

Arrangøren planlegger for at det kjøres 2 kortesjer  fra Årnes kl. 14.00.

Den ene kortesjen går via øvre Hagaveg mot Fjellfoten og den andre går mot Vormsund. Rundturen vil bli filmet så her vil alle kunne se Nesbygda minutt for minutt.  Rute sør sendes direkte og rute nord vises i opptak.

Vi ber dere om å ikke møte opp på Årnes, men stå i egne hager langs vegen, eller følg rundturen direkte digitalt. Smittevernreglene for antall personer pr gruppe er gjeldende.

Hver og en i kortesjen er selv ansvarlig for å følge de gjeldene trafikkregler, samt at man ikke hindrer annen trafikk unødig. For å overholde nasjonale smittevernregler anbefales det at bilistene forlater kortesjen naturlig langs ruta eller når det nærmer seg slutten av kortesjen.

 

 


Publisert: 04.05.2020 19:02:49
Sist endret: 04.05.2020 19:03