Innhold

 

BLI MED PÅ SOMMERLES 2022! 

Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje i regi av bibliotekene, der målet er at flest mulig barn i 1.-7. trinn skal lese mest mulig i løpet av sommerferien! Sommerles bruker elementer fra digitale spill for å motivere til lesing. I 2021 deltok over 164 000 leseglade barn, men vi ønsker enda flere barn velkommen!
Kampanjen starter 1. juni hvert år, og avsluttes den 31. august.

Suksessen til Sommerles har sammenheng med den gode drahjelpen fra lærere og foreldre.

Ved å hjelpe oss med å reklamere for Sommerles på skolen før sommerferien, gir dere barna en god start, og de kan komme godt i gang med kampanjen før sommerferien for alvor tar fart. Våre undersøkelser har vist at det er gjennom dere at vi når flest barn. Vi håper derfor at dere vil hjelpe oss med å motivere elevene til å delta i kampanjen – resten tar biblioteket seg av.

Hva er Sommerles.no:

  • En nasjonal, digital lesekampanje i regi av folkebibliotekene i hele landet, som varer fra 1. juni - 31. august
  • Alle elever i 1. - 7. klasse kan delta, også de som skal begynne i 1. klasse til høsten og de som går ut av 7. klasse ved kampanjestart.
  • Sommerles.no er i utgangspunktet en digital kampanje, men det er også mulig å få lesekort på biblioteket og delta analogt. På nettsiden kan barna samle poeng for hver side de leser, se hva venner leser og skaffe seg digitale troféer som de kan samle på. De kan også følge en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og svare på oppgaver i tilknytning til den.
  • Barna blir belønnet for innsatsen med digitale trofeer på profilen sin, og med fysiske premier som de kan hente på biblioteket.
  • Sommerles er for alle, både superlesere, middels gode lesere og de som trenger hjelp eller er i ferd med å lære seg å lese. De må ikke lese selv, men kan velge å bli lest for eller høre på lydbøker.

Lesekort for de som vil delta analogt, eller for barn under skolealder.

Ta kontakt med Nes bibliotek dersom du ønsker mer informasjon.

Mail: barnes@nes.kommune.no

GOD SOMMER MED SOMMERLES.NO!


Publisert: 14.06.2022 14:39:18
Sist endret: 08.09.2022 14:39